schmink

ALGEMENE VOORWAARDEN

Geldig vanaf 10-4-2022

Boeking:

Het vastleggen van een reservering geschiedt schriftelijk via de mail. U ontvangt een offerte of bevestiging van de Schminksalon per email. Door ondertekening hiervan wordt de opdracht vastgelegd.

 

Aanbetaling:

De aanbetaling is 50 % van het totaalbedrag. De factuur wordt bij bevestiging van de opdracht, per mail naar u toegestuurd.

 

​Annulering door opdrachtgever:

Gaat in goed overleg: nu met het Covid-19 virus in omloop, hou ik er rekening mee dat het geplande evenement vanwege Covid-19 misschien niet door kan gaan en kan dit kosteloos worden geannuleerd.

 

Annulering geschiedt schriftelijk via de mail naar: info@deschminksalon.nl

Als u de dag van tevoren of op de dag zelf annuleert bel de Schminksalon dan ook even op: 06-29360746

 

  • Annulering vanaf 48 uur voor de opdracht: er wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht.

 

Als er speciale kosten op voorhand zijn gemaakt i.v.m. een thema dan worden deze aan u doorberekent. (Deze kosten worden ook vooraf aan u op de offerte gespecificeerd). ​

 

Annulering door de Schminksalon:

De Schminksalon behoudt zicht het recht voor een opdracht kosteloos te annuleren in geval van ziekte of bij overlijden van een familielid of dierbare. Bij annulering door De Schminksalon om deze reden, zal de opdrachtgever hier telefonisch en per email van op de hoogte worden gebracht. De Schminksalon zal in dit geval te allen tijde voor vervanging proberen te zorgen. Gezien de onvoorziene aard van dergelijke omstandigheden dient u er rekening mee te houden dat er soms geen passende vervanging beschikbaar meer is en de activiteiten in dat geval géén (of gedeeltelijke) doorgang kunnen vinden.

Wij rekenen in deze uitzonderlijke gevallen op uw begrip.

 

​Uurtarief:

Particulieren: het uurtarief is € 45,- per uur 

Zakelijk: het uurtarief is € 50,- per uur

Alle tarieven vermeld op de website zijn vrijgesteld van BTW (OB o.g.v. artikel 25 Wet OB').

De Schminksalon is aangemeld bij de KOR, dus u betaalt geen btw.

Het uurtarief is inclusief gebruikte schmink en glitters 

Reiskosten:

De reiskosten worden berekend vanaf de postcode van het vestigingsadres: Admiraliteitsweg 19, 1601 ED Enkhuizen naar de postcode van de locatie waar het feest plaatsvindt

 (visa versa) (volgens Google Maps).

De reiskosten zijn € 0,30 per km

 

Reisuren:

Deze worden berekend ná 1 reisuur (volgens google maps) en is € 22,- per uur

 

Parkeerkosten:
Zijn voor rekening van de opdrachtgever. De parkeerkosten worden apart op de offerte vermeld of als onverwacht op locatie blijkt dat er parkeerkosten betaald moeten worden, dan worden deze achteraf in rekening gebracht.

Uitloop van een evenement:

Als het evenement uitloopt en u wilt de Schminksalon nog langer inhuren dan kan dit in goed overleg. Het hangt ervan af of er die dag nog iets achteraan is gepland of niet.

De verlenging kan per half uur.

 

Verjaardagsfeestje:

De gastvrouw van het feestje is verantwoordelijk voor de kinderen op het feestje en heeft gecontroleerd bij de ouders van de kinderen of ze geschminkt mogen worden. En heeft gecontroleerd of de kinderen allergisch zijn voor schmink.  Bij twijfel kan ik op de arm ook even testen. (De schmink waarmee ik werk is uitsluitend professionele schmink, een allergische reactie komt bijna nooit voor).

 

Wellicht ten overvloede vermeld maar:

Als schminkster heb ik geen oppasfunctie, ik hou ik geen toezicht op de kinderen. Ik ben druk met het schminken van de kinderen en zorg voor een glimlach in de spiegel.

 

Vlekken in kleding:

Als er tijdens het schminken of door hevig zweten schmink op de kleding komt van de geschminkte persoon of derden, dan kunnen kosten voor stomerij of nieuwe kleding niet worden verhaald op de Schminksalon. De schmink is op waterbasis en gaat er normaal gesproken na een wasbeurt gewoon weer uit.

Leeftijd:

De Schminksalon schminkt kinderen vanaf 3 jaar. Kinderen onder de drie jaar kunnen nog niet zo goed stil zitten en weten niet goed wat er gaat gebeuren. Mijn uitgangspunt is dat het kind (ongeacht de leeftijd) zich er wel prettig bij voelt en het schminken leuk moet vinden. Als een kind heel onrustig wordt en niet goed stil kan zitten. Kan het resultaat natuurlijk tegenvallen en zal het schminken (in een uitzonderlijke situatie) gestaakt moeten worden. ​

 

Kinderen jonger dan 14 jaar worden geschminkt als er akkoord is van één van de ouders of een volwassen begeleider of gastvrouw van het feest.

 

Besmettelijke ziekten:

Personen met krentenbaard, koortslip, waterpokken, waterwratjes, open wonden of een besmettelijke ziekte, schminkt de Schminksalon niet.

 

Het schminken is op eigen risico. Het is mogelijk dat de schmink een waas achterlaat, maar dit is onschuldig, deze vervaagt na een aantal dagen.

Tip: zeep eerst je gezicht in met een zeepvrije wasgel en spoel dit vervolgens af met koud tot lauwwarm water. Gebruik geen warm water want dan gaan je poriën open staan en trekt de schmink er juist in.

 

De Schminksalon werkt met professionele schmink van de volgende merken: Superstar, Diamond FX, Fusion Body Art, Sillyfarm Rainbowcakes en Mehron alle op waterbasis en cosmetische glitters. Deze schmink is goedgekeurd volgens Europese richtlijnen.

 

Schminksalon op een festival of groot Evenement:

Zorgt u voor een overdekte en beschutte plek (tegen wind regen en zon) voor mij? Onder de 15 graden graag een verwarmde plek, met voldoende verlichting, dan zorg ik voor een mooi resultaat.

 

Foto’s en auteursrechten:

Het kan zijn dat er op locatie foto’s worden genomen van de personen die ik schmink. Wij vragen te allen tijden eerst akkoord aan degene die gefotografeerd wordt. Als je akkoord geeft wordt dit via een quitclaim vastgelegd. Aan personen jonger dan 18 jaar wordt gevraagd aan de ouders/voogd/begeleider een quitclaim in te vullen.

De foto’s kunnen vervolgens gebruikt worden op social media, website en voor promotionele doeleinden. ​

 

Foto’s website:

Het gebruik van de informatie op deze website is gratis zolang u deze informatie niet kopieert, verspreidt of op een andere manier gebruikt of misbruikt. U mag de informatie op deze website alleen hergebruiken volgens de regelingen van het dwingend recht. Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van De Schminksalon is het niet toegestaan tekst, fotomateriaal of andere materialen op deze website her te gebruiken. Het intellectueel eigendom berust bij De Schminksalon.