top of page

EVEN KENNIS MAKEN

De Schminksalon, Jazz Festival Enkhuizen

Welkom bij de Schminksalon, ik zal mezelf even voorstellen: mijn naam is Ellen Kampen en ik woon in Enkhuizen. Ik heb geen fysieke salon, maar ik kom naar u toe op locatie. Ik ben gestart met mijn eigen op maat gemaakte schminktafel met vrolijke stof eromheen en zo is de naam “de Schminksalon” ontstaan. Tegenwoordig heb ik een professionele schminkkoffer en schmink ik op kleine maar ook hele grote events en komen wij met meerdere schminksters naar u toe.

Ik heb de Schminksalon opgericht naast mijn parttime baan bij Classic Boat Tours. Waar ik luxe klassieke salonschepen verhuur, welke gelegen zijn voor het Amstel Hotel in Amsterdam. Op kantoor maak ik gehele programma's op maat voor onze klanten van een luxe diner met chef-kok, een borrel, high tea of huwelijksaanzoek aan boord, alles is mogelijk. Het plannen en regelen vind ik leuk om te doen, ik denk dan ook graag met u mee mocht u vragen hebben over uw kinderfeestje, bedrijfsfeest of evenement.

Schminken is mijn passie, het loopt als een rode draad door mijn leven. Ik heb de creatieve genen van mijn vader geërfd, hij was altijd aan het schilderen en tekenen. Hij bouwde ook praalwagens en decors voor de lokale carnavalsvereniging. En natuurlijk schminkte hij mij ook toen ik klein was, dus het schminken is er zeg maar met de paplepel ingegeven.

 

Rond mijn twintigste jaar ben ik begonnen met schminken van vriendinnen voor de lokale carnavalsoptocht in Enkhuizen.  Met een heel klein kwastje en een doosje Grimas probeerde ik er wat van te maken, maar het was niet echt naar mijn zin. Ik dacht dit moet toch beter kunnen? En vandaar dat ik in 2011 een basiscursus schminken heb gevolgd bij Saskia de Wit (Colours Grime & Visagie) in Oosterhout.  Sindsdien ben ik besmet met het schminkvirus en ben ik steeds frequenter gaan schminken en meer cursussen gaan volgen, waaronder bij Monique Lily van Lily’s Faces in Amsterdam. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en ook om inspiratie op te blijven doen, volg ik regelmatig workshops, online cursussen en ben ik lid van FABA TV ik oefen bijna dagelijks.

Op een gegeven moment werd ik steeds frequenter gevraagd op kinderpartijtjes en op evenementen voor o.a. de lokale gymvereniging, carnavalsvereniging en Halloween Fair. Door de vele enthousiaste reacties van ouders en kinderen, heb ik besloten om mijn hobby om te zetten naar een professioneel bedrijf en zie hier het resultaat.

 

Tot snel op uw evenement of feest!

bottom of page