top of page

MATERIAAL EN HYGIËNE

Voor de basis werk ik voornamelijk met Superstar Aqua Face & Bodypaint dit is een gebruiksvriendelijke schmink op waterbasis, welke zeer kindvriendelijk is en voldoet aan alle wettelijke kwaliteitseisen. Daarnaast werk ik aanvullend met de volgende merken professionele schmink: Mehron, Diamond FX en splitcakes van Fusion Body Art en Sillyfarm, deze schmink is goedgekeurd naar Europese richtlijnen en is hypoallergeen, glutenvrij en niet getest op dieren.

 

Het verwijderen van de schmink kan het beste met een washandje met koud/lauwwarm water en zeepvrije was gel.(zonder parfum).  Gebruik geen geparfumeerde make-up doekjes, hierdoor kan de persoon een allergie opbouwen tegen schmink. Gebruik geen warm water, dan trekt de schmink er juist in. Mocht de schmink een waas achterlaten, dit kan, deze waas is onschuldig en trekt na een aantal dagen weg.

 

Zijn er Glitter gebruikt? Gebruik dan een wattenschijfje: gevuld met koud water: haal de locatie waar de glitters zitten weg en gooi het wattenschijfje in de prullenbak, zo komen er geen glitters in het milieu terecht.

Voor elk persoon gebruik ik een nieuw sponsje en voor de lippen een applicator of wattenstaafje.

Personen met krentenbaard, koortslip, waterpokken, waterwratjes, open plekken op het gezicht schmink ik niet.

Na elke opdracht worden de sponsjes op 60 graden gewassen met Neutral wasmiddel.

De penselen worden gereinigd met speciale penselenzeep en ontsmet met alcohol.

bottom of page